Home » Artikelen » Scholen in Tricht (po) en Rotterdam (vo) winnaars Nationale Onderwijsprijs

Scholen in Tricht (po) en Rotterdam (vo) winnaars Nationale Onderwijsprijs

De eerste prijs in het primair onderwijs ging naar de digitale plusklas van Obs Op ’t Hof uit het Gelderse Tricht. Het Rotterdams Vakcollege De Hef won in het voortgezet onderwijs. Op 25 maart reikte Alida Oppers, directeur-generaal primair en voortgezet onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs uit in de Rotterdamse Schouwburg.

Obs Op ’t Hof won met het project ‘Klas in the Cloud’, een experiment dat de school samen met twee andere scholen opzette om op kleine scholen aan excellente leerlingen Passend onderwijs te bieden. In deze ‘schooldoorbrekende digitale plusklas’ werken begaafde leerlingen op drie verschillende locaties op hetzelfde moment samen aan opdrachten door in te loggen op de elektronische leeromgeving. Volgens de jury biedt dit vernieuwende project veel mogelijkheden aan kleine scholen in krimpgebieden, maar is het ook te gebruiken op grotere scholen en voor minder begaafde leerlingen.

Het Rotterdamse Vakcollege De Hef heeft het project ‘Mentoren op Zuid’ bedacht om vmbo-leerlingen te ondersteunen bij huiswerk, planning, zelfvertrouwen en loopbaankeuze. Daarvoor worden studentmentoren van de Hogeschool Rotterdam ingezet, die zo helpen de kloof tussen ouders, school en wijk te overbruggen.

Aan de Nationale Onderwijsprijs 2013-2015 hebben ruim 250 scholen deelgenomen met een vernieuwend project uit de eigen onderwijspraktijk. De prijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) is samenwerking met onder andere het ministerie van OCW, de provincies, Cito en de Stichting Nationale Onderwijsweek.

Gepubliceerd op: 26 maart 2015
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)