Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Scholen in provincie Utrecht geschrokken door schietincident in Utrecht

Scholen in provincie Utrecht geschrokken door schietincident in Utrecht

Veel scholen in de provincie Utrecht moesten op 18 maart hun deuren dicht houden vanwege het schietincident in Utrecht in een Utrechtse tram. Kinderen waren aangedaan door het nieuws en werden soms eerder opgehaald door hun ouders. De AVS is ook diep geschokt door deze verschrikkelijke daad in de stad waar zij gevestigd is.

Basisscholen in de stad Utrecht moesten, op last van de politie, de hele dag hun deuren dichthouden. Kinderen mochten in de pauze niet buitenspelen. De leerlingen mochten alleen naar huis als ze werden opgehaald door hun ouders. In het Jeugdjournaal vertelden kinderen dat ze bang waren of dat ze moesten huilen.

Ook andere scholen in de provincie Utrecht hielden de kinderen binnen vanwege de afgekondigde alarmfase 5. Veel sportactiviteiten buiten werden ook afgelast.

Het was een onwerkelijke en onzekere situatie. Schoolleiders en leraren deden hun best de kinderen gerust te stellen. Ook veel ouders waren bezorgd. Het Jeugdjournaal richtte een pagina in met tips over hoe je met dit soort nieuws kunt omgaan.

Door het hele land hingen vlaggen op overheidsgebouwen halfstok voor de slachtoffers van dit schietincident.

De pensioenmanifestatie die op maandagmiddag 18 maart zou worden gehouden, werd ook geannuleerd, omdat alle politiemensen werden opgeroepen. Het is nog onbekend of deze op een ander moment gaat plaatsvinden.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 19 maart 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)