Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Ruim 1000 scholen en BSO’s ruimen zwerfafval op
In de week van 18-23 maart

Ruim 1000 scholen en BSO’s ruimen zwerfafval op

In aanloop naar de 17e Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon op 23 maart slaan tussen 18 en 23 maart meer dan 1000 scholen en BSO’s de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. Op de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland ruim 2000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks meer dan 125.000 mensen aan meedoen. Basisscholen en BSO’s uit heel Nederland kunnen zich opgeven via supportervanschoon.nl.
 
Wereldkampioen freerunnen Bart van der Linden geeft, samen met wethouder wethouder Infrastructuur en Duurzaamheid Harry van Rooijen, op maandag 18 maart om 9.00 uur officieel het startschot bij basisschool Bernadette in Veghel.
 
Ook andere opschoonacties in het kader van de Landelijke Opschoondag 2019 kunnen aangemeld worden op supportervanschoon.nl.

Over NederlandSchoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken.
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 21 februari 2019

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)