Home » Artikelen » Roelf Willemstein ontvangt koninklijke onderscheiding

Roelf Willemstein ontvangt koninklijke onderscheiding

Burgemeester Bouwmeester van de gemeente Leusden heeft op vrijdag 21 juni tijdens een netwerkbijeenkomst en boekpresentatie in De Veluwse Schavuyt te Apeldoorn een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan voormalig AVS-directeur Roelf Willemstein.

6-lintje-Roelf-600px.jpg

Willemstein (64 jaar) was oorspronkelijk leerkracht en directeur in het speciaal basisonderwijs. Sinds 2000 was hij werkzaam bij de vak- en beroepsorganisatie Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Hier was hij van 2000 tot 2018 algemeen directeur en vanaf 2010 tevens directeur van het AVS Centrum Educatief Leiderschap.

Willemstein bouwde de vak- en beroepsorganisatie uit tot een brede netwerkorganisatie ten behoeve van de vertegenwoordiging van de schoolleiders, alsmede ter stimulering van de samenwerking rondom de leerling. Hij zet zich in voor leiderschapsontwikkeling in het funderend onderwijs en het welbevinden en de ontwikkeling van leerlingen. Willemstein verzorgde de inrichting van het AVS Centrum Educatief Leiderschap en was inspirator en stimulator van het intersectoraal en -disciplinair werken in integrale kindcentra’s (IKC’s). Onder zijn leiding kwamen honderden netwerken, nascholingen en leergangen tot stand ten behoeve van schoolleiders en -bestuurders. Daarnaast was Willemstein eindverantwoordelijk voor het jaarlijkse AVS-congres en mede-eindverantwoordelijke van het European School Head Association (ESHA)-congres in Maastricht (2016). En is hij onder andere verantwoordelijk voor de uitgave van drie toonaangevende publicaties op het terrein van leiderschap in het onderwijs en de ontwikkeling van het leer-werktrajecten in zowel de publieke als private sector.

Lintje-Roelf-850_1855.jpg
Foto's: Thomas Boelaars

Gepubliceerd op: 21 juni 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)