Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » ​Rekenkamer onderzoekt kwaliteit onderwijshuisvesting

​Rekenkamer onderzoekt kwaliteit onderwijshuisvesting

De Algemene Rekenkamer start een onderzoek naar de kwaliteit van huisvesting in het po en vo. Leerlingen en leraren kunnen helpen bij het onderzoek door een vragenlijst in te vullen op www.checkjeschoolgebouw.nl

De Rekenkamer kijken hoe gemeenten en schoolbesturen het rijksbeleid voor onderwijshuisvesting uitvoeren. Ook onderzoeken ze hoe gebruikers hun schoolgebouw beoordelen. De Rekenkamer onderzoekt hoe het gesteld is met de (functionele) kwaliteit van gebouwen, hoe gemeenten en schoolbesturen hun huisvestingsverantwoordelijkheid invullen, hoe zij met elkaar samenwerken, welke keuzes zij maken en tegen welke problemen ze aanlopen.

Het onderzoek bestaat uit casusstudies in gemeenten, analyse van (open) databestanden en een online peiling onder leerlingen, ouders en leerkrachten. Via een korte vragenlijst op www.checkjeschoolgebouw.nl kunnen zij hun schoolgebouw beoordelen. Wie meedoet ziet direct de resultaten van je school tot dan toe afgezet tegen het landelijke gemiddelde. De site blijft open voor onderzoek tot 26 oktober, daarna zijn de resultaten voor iedereen zichtbaar.

Gepubliceerd op: 24 september 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)