Home » Artikelen » Registratie eerste schoolleiders in beroepsregister

Registratie eerste schoolleiders in beroepsregister

De eerste groep schoolleiders is geregistreerd in het Schoolleidersregister PO. Vanaf nu mogen 23 directeuren en vijf adjunct-directeuren zich Registerdirecteur Onderwijs of Registeradjunct-directeur Onderwijs noemen. Zij voldoen aan criteria die de beroepsgroep zelf heeft vastgesteld.

Ursie Lambrechts, voorzitter Schoolleidersregister PO: “Wij zijn erg blij dat de eerste schoolleiders als Registerdirecteur en Registeradjunct-directeur geregistreerd zijn. Zij laten hiermee zien dat zij voor hun vak en voor de kwaliteit van het onderwijs staan. Door te blijven professionaliseren kunnen schoolleiders de uitdagingen van het beroep, nu en in de toekomst, aan en vormen zij een voorbeeld voor hun onderwijspersoneel.”

Registratie
Om zich te kunnen registreren als Registerdirecteur Onderwijs (RDO) of als Registeradjunct-directeur (RADO) moeten schoolleiders aantoonbaar beschikken over de basiskwalificaties die staan beschreven in de beroepstandaard voor schoolleiders in het primair onderwijs. Dat kan een afgeronde schoolleidersopleiding zijn of een met goed gevolg afgeronde assessment. Een commissie van onder andere schoolleiders beoordeelt of zij aan de registratiecriteria voldoen. In cao-afspraken is het registreren verplicht gesteld. Tot nu hebben ruim 5600 schoolleiders zich ingeschreven voor het Schoolleidersregister PO met als doel zich uiteindelijk te registeren. Op 6 mei krijgen zij hun bewijs van registratie op een bijeenkomst van het Schoolleidersregister over de ontwikkeling van de herregistratiecriteria in Amersfoort.
 

Gepubliceerd op: 28 maart 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)