Home » Artikelen » Red ons pensioenstelsel
Sluit je aan op 18 maart in Den Haag

Red ons pensioenstelsel

Op dit moment gaat de aandacht in het onderwijs vooral uit naar thema’s als personeelstekorten, een passend salaris en hoge werkdruk. Dat neemt niet weg dat andere structurele thema’s ook van belang zijn, zoals de pensioenen. Op 18 maart vindt daarom in Den Haag een pensioendemonstratie plaats.

De landelijke pensioendialoog heeft nog niet geleid tot een koers waar het kabinet, werkgevers en werknemers met elkaar mee verder kunnen. De huidige pensioenen staan onder druk. Bovendien gaat de dialoog niet alleen de huidige pensioengenietenden aan, maar ook alle werknemers die in de toekomst blijvend willen kunnen rekenen op een goed pensioen. De AVS maakt zich zorgen en wil dat er een toekomstbestendig pensioenstelsel wordt gerealiseerd met goede garanties voor werknemers rond opbouw, uitkering en hoogte, duur en uitvoering.
 
Landelijke actiedag 18 maart
Deelname aan de landelijke actiedag op 18 maart aanstaande is voor de AVS een manier om deze zorgen zichtbaar te maken. De AVS is dan in Den Haag actief aanwezig om haar steun te laten zien en wordt daar vertegenwoordigd door een aantal leden van de commissie Duurzaam Vitaal. De AVS neemt deel aan de pensioendialoog via haar aansluiting bij het Ambtenarencentrum (AC).
Sluit je ook aan op 18 maart! Het programma is als volgt:

  • Van 12 tot 15 uur verzamelen op het Malieveld. Hier zullen de verschillende bonden pensioenvoorlichting geven.
  • Om 15 uur vertrek in marsroute naar het Torentje. Daar wordt een petitie overhandigd waarna de stoet weer richting Malieveld gaat.

Meer informatie: Hans Pennings, AVS-commissie Duurzaam Vitaal, tel. 06-41907245 (voor exacte locatie schoolleiders/AVS-leden, shirts en hesjes)

Door de aanslag in Utrecht op 18 maart is de pensioendemonstratie in Den Haag niet doorgegaan.

Gepubliceerd op: 13 maart 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)