Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Prikkelende pitches op AVS-congres

Prikkelende pitches op AVS-congres

Op vrijdag 15 maart vindt weer het jaarlijkse congres van de AVS plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein, met dit keer het thema ‘Leiderschap in 4D’. Naast gerenommeerde keynote sprekers en ongeveer 30 (plenaire) sessies en workshops kunnen de deelnemers zogenaamde ‘prikkelende pitches’ van diverse organisaties in de ruimte lunchtijd volgen.

Een aantal van deze prikkelende pitches, die aansluiten bij actuele thema’s, nieuwe ontwikkelingen en initiatieven, zijn al bekend.
MQ-scan (www.mqscan.nl), Nederlands eerste wetenschappelijk onderbouwde scan, brengt het motorische niveau van leerlingen op de school in kaart. Een goede motoriek heeft invloed op de gezondheid en leerprestaties van kinderen.
De AVS-commissie Duurzaam Vitaal wil ervaringen en toekomstplannen van voormalige en ervaren schoolleiders ‘Dynamisch’ met elkaar ‘Delen’. Uitgangspunt is zo lang mogelijk vitaal te blijven door fysiek en mentaal in beweging te blijven. Onderwerp is ‘geluk in/na werk’. Aan de vier D’s van het congres voegen zij een vijfde D toe: Duurzaamheid. Het programma Zit met Pit! (www.zitmetpit.nl) leert kinderen, leerkrachten en ouders alles over goed zitten, voldoende bewegen en gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Augeo foundation ondersteunt directeuren, ib’ers en leerkrachten met scholing over het signaleren en aanpakken van kindermishandeling.

De prikkelende pitches vinden rond lunchtijd plaats in de Grand Hall (meteen links bij binnenkomst, bij de trap). In een ‘silent disco-concept’ kunnen toehoorders een koptelefoon opzetten en meeluisteren. Na de pitch kunnen de deelnemers verder van gedachten wisselen met de betreffende spreker.

Sprekers
Maarten Lamers, assistent-professor van de Universiteit Leiden, is de centrale openingsspreker van het AVS-congres. Hij gaat in op wat wij kunnen leren van robots. Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur van Microsoft Nederland, vertelt over zijn traject vol uitdagingen en kansen om zijn droombaan te realiseren. Andere plenaire sprekers zijn Jeroen Driessen (CEO van Driessen Groep), voormalig hoofdinspecteur van de onderwijsinspectie Arnold Jonk (nu bestuurder van Samen tussen Amstel en IJ), gamificationspecialist Antoon Sturkenboom (mede-eigenaar van ontwerpbureau Liftov) en de Amerikaanse onderwijsvernieuwer Zachary Walker, samen met de Britse organisatiepsycholoog en wetenschapper John Amaechi.
In totaal zijn er zo’n dertig sessies en workshops, onderverdeeld in de 4D-thema’s Duidelijk, Dichtbij, Delend en Dynamisch leiderschap. Daarnaast is er alle ruimte om (internationale) collega’s te ontmoeten, te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Bijvoorbeeld tijdens de lunch of Drinks&Bites (afsluitende borrel). Ook is er gelegenheid om tijdens de Drinks&Bites afscheid te nemen van Roelf Willemstein, directeur van het AVS Centrum Educatief Leiderschap, die met pensioen gaat. Verder is er een goedgevulde informatiemarkt, met vele voor het onderwijs relevante diensten en producten, en uiteraard de AVS-stand.

Acties: kom juist naar het AVS-congres
Het AVS-congres valt samen met de door de AOb uitgeroepen lerarenstaking, die de AVS niet steunt. De AVS voert op het congres wél bij de entree zichtbaar actie om de stem van de schoolleiders te laten horen en de inzet van de AVS kracht bij te zetten. Hiermee vestigen we de aandacht op de erkenning en waardering van het vak. Schoolleiders kunnen als bezoeker dan hun steun laten blijken voor de brede agenda van de AVS. Door aan het congres deel te nemen laten schoolleiders natuurlijk ook zien te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling en daarmee in de onderwijskwaliteit. Hiermee kunnen we een duidelijk signaal afgeven.

AVS-congres2019-beeldmerk-woorden-vierkant.png

Downloads en links
Gepubliceerd op: 14 februari 2019

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)