Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » PO in Actie roept publieke sector op tot massale staking

PO in Actie roept publieke sector op tot massale staking

De voormannen van PO in Actie, Jan van de Ven en Thijs Roovers, roepen via een ingezonden brief in het  AD zorg, politie, defensie en onderwijs op om samen massaal te staken op dinsdag 2 oktober. De collectieve staking richt zich tegen de afschaffing van de dividendbelasting en voor een verbeterde publieke sector.

Bij de eerdere acties eiste PO in Actie al 1,4 miljard euro extra, waarvan ze de helft kregen. De voormannen liepen onlangs ook weg bij een bespreking met Onderwijsminister Arie Slob, omdat ze voor de zoveelste keer te horen kregen dat er geen geld meer is voor het basisonderwijs. Na afloop van de onderhandelingen kaartte de groep ook direct aan dat de salariskloof tussen de basis- en middelbare school nog altijd groot is.

In de open brief in het AD stellen de frontmannen de politieke keuzes van de politiek ter discussie. De regering geeft 2 miljard per jaar aan grote bedrijven met het afschaffen van de dividendbelasting. “Een peperdure schandvlek.” Ook stellen ze de bezuinigingen op het onderwijs aan de kaak. “Sinds 2010 hebben verschillende kabinetten ruim 60 miljard euro (!) gesaneerd in de publieke sector, en niet zonder resultaat.” Daarbij doelen ze op de personeelstekorten en de toenemende werkdruk. Daarom roepen ze de andere publieke sectoren op om samen op te komen voor een gezondere publieke sector, “omdat twee miljard veel beter te besteden valt”.

Acties schooldirecteuren
Ook (adjunct-)directeuren gaan acties voeren voor een beter salaris en minder werkdruk in de eigen beroepsgroep en voor meer erkenning en waardering van schoolleiders. De acties zijn onder andere gericht op het zichtbaar maken van de uitdagende en complexe inhoud van het schoolleiderschap. Op 12 september is de eerste actie. De AVS roept alle schoolleiders in Nederland op om ’ s ochtends om 9 uur hun jaarlijkse ontruimingsoefening te houden, met als duidelijk signaal het brandalarm.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 6 september 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)