Home » Artikelen » ‘PMR: stem niet in als het niet volgens de regels gaat’
Slob over uitvoering werkdrukakkoord

‘PMR: stem niet in als het niet volgens de regels gaat’

“Als de uitvoering van het werkdrukakkoord niet volgens de regels gaat, moet de PMR er niet mee instemmen”, reageerde minister Slob op 22 mei op vragen in de Tweede Kamer over de peiling van de AVS waaruit blijkt dat een op de tien besturen bemoeienis heeft met de gelden.

“Het is een prachtig werkdrukakkoord en op alle scholen wordt hard gewerkt dit in te vullen. Hier staat een trotse minister”, zo zei Slob. Lisa Westerveld (GroenLinks) vroeg de minister wat hij er aan gaat doen dat tien procent van de besturen een vinger in de pap heeft bij de besteding van de gelden, terwijl de afspraak in het werkdrukakkoord is dat de teams op de scholen invulling geven aan de besteding van deze gelden. De Algemene Vereniging Schoolleiders meldt mij dat zich een beeld aftekent dat het goed gaat met de invulling van de gelden uit het werkdrukakkoord, geeft Slob haar aan. “Ik sluit niet uit dat er op scholen wat druk wordt uitgeoefend, maar daar is rekening mee gehouden in de procedure. De personele geleding van de MR moet instemmen. Als het niet volgens de regels is gegaan moet de PMR niet instemmen.”

Ook benadrukte de minister dat scholen vooral aan de bel moeten trekken als het niet loopt zoals de afspraak is bij meldpunt@werkdrukpo.nl. Tot nu toe zijn daar 26 meldingen binnen gekomen, vooral technische vragen.

Lees ook Schoolleiders geven massaal uitvoering aan werkdrukakkoord

Gepubliceerd op: 23 mei 2018
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag? De AVS Helpdesk staat voor je klaar!
Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@avs.nl. Voor acute zaken blijven de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30. Je kunt gewoon naar de AVS bellen en wordt dan doorverbonden met een adviseur die thuis werkt. Tel: 030-2361010

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders