Home » Artikelen » Petra van Haren nieuwe voorzitter AVS
'Leiderschap doet er toe'

Petra van Haren nieuwe voorzitter AVS

De voorzitter en oprichter van de Algemene Vereniging Schoolleiders Ton Duif is met pensioen, Petra van Haren is sinds 15 maart voorzitter van de AVS. Van Haren (48) was de afgelopen tien jaar algemeen directeur/voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting PCBO Voorst, waaronder vijf scholen voor primair onderwijs vallen. Eerder is ze ook als  directeur en leerkracht werkzaam geweest. Sinds 2007 is ze bestuurder bij de AVS in de functie van penningmeester.

Petra van Haren 130x195.jpg “De kwaliteit van de schoolleider bepaalt in hoge mate de kwaliteit van de school en het onderwijs dat daar gegeven wordt. Leiderschap doet ertoe”, aldus de nieuwe voorzitter. “Onze kinderen zijn de toekomst. Onze schoolleiders zijn daarbij van cruciaal belang. Goed onderwijs door visionair leiderschap is de missie waar ik voor sta!”

Ton Duif is sinds de oprichting van de AVS voorzitter. “Dit gaat óver ons, niet met ons”, riep hij twintig jaar geleden tijdens een conferentie voor schoolleiders, georganiseerd door de onderwijsbonden. “Als het zo moet, kunnen we beter onze eigen organisatie beginnen.” Ton heeft de afgelopen twintig jaar veel betekend voor de AVS. De AVS neemt dan ook op 14 maart tijdens het AVS-congres op feestelijke wijze afscheid van hem. Tijdens dit congres draagt hij het voorzitterschap over aan Petra van Haren.

 

Gepubliceerd op: 5 maart 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)