Home » Artikelen » Petitie tegen bezuinigingen Passend onderwijs

Petitie tegen bezuinigingen Passend onderwijs

Overhandiging op 9 november aan tweede kamer
De AVS biedt, samen met nog 14 andere organisaties uit het onderwijs, op 9 november aanstaande een petitie aan de Vaste Kamercommissie Onderwijs tegen de bezuinigingen op Passend onderwijs.

De overhandiging vindt plaats vlak voor de behandeling van de Onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. Werkgevers-, werknemers- en ouderorganisaties slaan de handen ineen omdat een bezuiniging van 300 miljoen euro op Passend onderwijs te veel consequenties heeft voor het gehele onderwijs.

Voorafgaand aan de overhandiging van de petitie vindt in Nieuwspoort een debat plaats over Passend onderwijs met politici, mensen uit het onderwijs en vertegenwoordigers van de verschillende vakorganisaties.

U bent van harte welkom om het debat in nieuwspoort bij te wonen: de bijeenkomst begint op 9 november om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur) en duurt ongeveer een uur.

Indien u wenst deel te nemen kunt u zich aanmelden bij Tineke Snel: t.snel@avs.nl

 Onderwijsdebat over bezuiniging op Passend onderwijs live te volgen

Het debat over de bezuinigingen op Passend onderwijs is live te volgen via http://www.nieuwspoort.nl/ (klik op het TV-icoon op de homepage om de live-stream te volgen). De belangstelling voor het debat overtreft onze verwachtingen. Daardoor willen we meer mensen de gelegenheid geven om dit te volgen. Het debat vindt plaats op dinsdag 9 november, van 12.30 uur tot ongeveer 13.30 uur.

Vanuit alle delen van het land hebben mensen zich aangemeld om naar het debat in Den Haag te komen. Het is fantastisch dat veel mensen zich willen inzetten tegen deze bezuinigingen. Indien u zich nog niet hebt aangemeld, roepen wij u op om het debat via internet te volgen.

Na het debat wat is georganiseerd door 16 ouder-, werknemer- en werkgeversorganisaties uit het onderwijs, zullen de bestuursleden van enkele van deze organisaties in het gebouw van de Tweede Kamer een petitie aanbieden aan de onderwijswoordvoerders. Deze Kamerleden zijn ook uitgenodigd zitting te nemen in het forum van het debat.

 

Gezamenlijk persbericht van de PO-Raad, CNV Onderwijs, de AVS en de AOb:

Gepubliceerd op: 4 november 2010
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Schoolleidersagenda 2020/2021