Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Oud AVS-bestuurder Hans Pennings verkiesbaar voor verantwoordingsorgaan ABP

Oud AVS-bestuurder Hans Pennings verkiesbaar voor verantwoordingsorgaan ABP

Er zijn verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan van het ABP. Oud AVS-bestuurder Hans Pennings (69) is in de kiesgroep gepensioneerden de afgevaardigde namens het Ambtenarencentrum (lijst 6), waar de AVS bij aangesloten is.  “De problematiek van de pensioenen is niet mis!  Als ik in het Verantwoordingsorgaan gekozen word, zal ik een transparante open houding aannemen en de resultaten van de bespreking graag terugkoppelen naar de vakbonden.” Stemmen kan tot en met 30 april.

Na een korte loopbaan in het bedrijfsleven is Hans Pennings (69) uit Oisterwijk in 1979 zijn werkzaamheden gestart in het onderwijs. Naast een carrière als leerkracht, adjunct en de laatste 23 jaar als schoolleider op verschillende scholen, is hij daarnaast ruim tien jaar secretaris/bestuurder bij de AVS geweest. Als AVS-bestuurder zat hij in het bestuur van het Arbeidsmarktplatform PO en in de selectiecommissie voor het project curriculum.nu. Ook was hij vier jaar jurylid bij het project excellente scholen.

Binnen het Ambtenarencentrum leverde hij meermaals een bijdrage aan de discussie rond de problematiek van de pensioenen. Pennings: “Het pensioenveld is danig in beweging. Omdat de doorsneeproblematiek wellicht zal bijdrage aan de spanningen tussen generaties, is er een belangrijke rol weggelegd voor de sociale partners. Moet de huidige doorsneepremie waarbij alle werknemers dezelfde premie betalen worden vervangen door een leeftijdsafhankelijke premie? Namens de gepensioneerden wil ik graag in deze discussie een rol hebben.”

Het Verantwoordingsorgaan vertegenwoordigt de ABP-deelnemers in belangrijke keuzes van het ABP-bestuur. Vier jaar geleden is het eerste Verantwoordingsorgaan gekozen. Op 1 juli 2018 loopt de termijn van de huidige leden af. Tot en met 30 april kan iedereen die bij het ABP is aangesloten zijn of haar stem uitbrengen op www.abp.nl/verkiezingen.  

Downloads en links
Gepubliceerd op: 3 april 2018

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2018-2019) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)