Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Ontwerp een buitenlesplek en maak kans op 5000 euro

Ontwerp een buitenlesplek en maak kans op 5000 euro

Jantje Beton en IVN Natuureducatie zijn een ontwerpwedstrijd gestart om tien scholen de kans te geven een eigen buitenlesplek te ontwerpen en te realiseren ter waarde van 5.000 euro. Ideeën moeten uiterlijk 12 oktober ingediend zijn.
 
Een overgroot deel van de lessen wordt binnen gegeven. Simpelweg omdat de meeste schoolpleinen niet geschikt zijn voor buitenles. Dat is jammer, want leren in de buitenlucht is leuk en gezond. Een uitdagende buitenles stimuleert niet alleen beweging, maar de combinatie van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht zorgt er ook voor dat kinderen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas.
 
Jantje Beton en IVN zijn daarom op zoek naar creatieve ideeën die het schoolplein omtoveren tot een plek voor actief, ontdekkend en bewegend leren. Een kleine ingreep die volop kansen biedt voor het opdoen van 21e -eeuwse vaardigheden, uitdagend buitenspelen en spelenderwijs leren. Denk aan een Rekenplein met velden van 10x10 stoeptegels, variërend van hele, halve en kwart tegels. Dit nodigt uit tot bewegend rekenen met allerlei variatiemogelijkheden. Of een Taaltuin, waarin kinderen van paal naar paal springen om het alfabet en woorden te vormen met de letters die erop staan.
 
De tien beste inzendingen ontvangen 5.000 euro om het ontwerp samen met Jantje Beton en IVN Natuureducatie te realiseren. Op 12 oktober sluit de wedstrijd.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 10 september 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)