Home » Artikelen » Online meediscussieren over CAO PO 2014 in mei
Meepraten over nieuwe, eigentijdse arbeidsvoorwaarden

Online meediscussieren over CAO PO 2014 in mei

Onder het motto ‘Mijn werk, onze scholen’ willen vakbonden en werkgeversorganisaties met zoveel mogelijk mensen uit het primair onderwijs praten over hun wensen voor een nieuwe cao. Op 22 en 29 mei is het mogelijk om digitaal mee te praten.

De gesprekken moeten bouwstenen opleveren met vernieuwende gedachten voor een stevige cao voor 2014. Een cao die personeel, leidinggevenden en bestuurders ondersteunt bij het benutten van kansen en het bieden van kwaliteit. Een cao die bijdraagt aan werkplezier en professionele ruimte. Dát is de wens van de AVS, AOb, CNV-onderwijs, FvOv en de PO-Raad.

De gezamenlijke ambitie van de organisaties is om nieuwe, eigentijdse arbeidsvoorwaarden overeen te komen met een grote inbreng van de mensen waar het om gaat. Met de actie willen de samenwerkende organisaties graag de stem van de werkvloer horen over ten minste vier thema’s van vernieuwing:
• ontwikkeling: loopbanen, levensfases, professionalisering;
• prestaties: kwaliteit van onderwijs en van werken;
• tijd: werktijden, roosters, verlof;
• rollen en taken: afspraken op de werkvloer, rolverdeling

De thema’s worden benaderd door de ogen van ‘de leidinggevende’, ‘de bestuurder’, ‘de leerkracht’ en ‘de ondersteuner’. Zo krijgen de cao-onderhandelaars voor de zomer materiaal in handen om te komen tot vernieuwende afspraken. De discussie zal hoogstwaarschijnlijk méér opleveren dan voor de cao relevant is. Er kunnen ideeën ontstaan die in de eigen school toegepast kunnen worden. Dat alleen al maakt het de moeite waard om mee te doen.

Online meepraten
Meepraten kan in mei, tijdens de vier digitale discussiesessies:
•woensdag 22 mei​ van 13.00 tot 14.30 uur
•woensdag 22 mei​ van 20.00 tot 21.30 uur
•woensdag 29 mei​ van 13.00 tot 14.30 uur
•woensdag 29 mei​ van 20.00 tot  21.30 uur

Geïnteresseerd? Schrijf u dan nu in
Inschrijven is nodig, zodat deelnemers de juiste inlogdetails ontvangen. U kunt zich inschrijven via https://www.surveymonkey.com/s/caopo_online

 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 11 maart 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)