Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Onderzoek naar ontwikkeling BAPO

Onderzoek naar ontwikkeling BAPO

Om een beter beeld te krijgen van het gebruik van de BAPO en het netto effect ervan, zal het ministerie van OCW nader onderzoek laten doen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door CentERdata (gelieerd aan de Universiteit van Tilburg), vergelijkbaar met de eerder onderzoeken in 2004 en 2007. Dit houdt in dat (toekomstige) ontwikkeling van de BAPO afgezet wordt ten opzichte van de ontwikkeling van de incidentele looncomponent (ILC). Oftewel de ontwikkeling van de salariskosten door vertrek en komst van personeel, als ook periodieken en bevorderingen. De kosten van de ILC hangen sterk samen met de leeftijdsopbouw van het personeelsbestand. Scholen met relatief oudere personeelsbestanden hebben doorgaans een lagere ILC, omdat de meeste personeelsleden al het maximaal van de schaal hebben bereikt. Uit de eerdere onderzoeken bleek dat toen een stijgend BAPO-gebruik gecompenseerd werd door een daling van de ILC.

Het gebruik van de BAPO is de laatste jaren alleen maar verder toegenomen. Zowel wat betreft het aantal gebruikers, als de duur van het gebruik. Het onderzoek zal zich richten op deze ontwikkeling.

Gepubliceerd op: 3 maart 2011
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)