Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Onderwijscoöperatie trekt zich terug uit Lerarenregister

Onderwijscoöperatie trekt zich terug uit Lerarenregister

Het bestuur van de Onderwijscoöperatie, dat bestaat uit AOb, CNV Onderwijs, FvOv en Platform VVVO, geeft de ondersteuning van de implementatie van de Wet Beroep Leraar en het Lerarenregister terug aan Onderwijsminister Slob.

Het bestuur geeft aan dat de zeggenschap over het Lerarenregister volledig bij leraren moet liggen. In de overgang naar het verplichte register heeft het zichzelf altijd een tijdelijke rol gegeven. “De tijd is nu aangebroken om afstand te nemen van die rol. Het Lerarenregister is van, voor en door leraren. De implementatie van de wet moet volledig in handen van leraren worden gelegd. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van het onderwijs en dus de belangen van de leerlingen en de studenten”, zo schrijft de Onderwijscoöperatie in een brief aan minister Slob.

De verdere implementatie van het register en de hele wet is wettelijk in handen van de ‘Deelnemersvergadering’ van de Onderwijscoöperatie. Deze Deelnemersvergadering wordt van de coöperatie afgesplitst, zo is op hun site te lezen.

De Onderwijscoöperatie blijft, onder het huidige bestuur, haar verdere taken en projecten uitvoeren. Dit zijn onder andere: het LerarenOntwikkelFonds, de videosite Leraar24 en de verkiezing van Leraar van het Jaar.

Afgelopen maanden was er veel kritiek op het Lerarenregister: dit zou vooral een zaak zijn van de vakbonden en vakverenigingen. Vooral Jan van de Ven, voorman van lerarenvakbond PO in Actie, uitte zijn bezwaren. ‘Ik val van mijn stoel’, zo laat hij op Twitter weten. ‘Eerst giga puinhoop maken onder de valse leugen '#vanvoordoor de leraar', dan handen aftrekken van gedrocht van een #lerarenregister én gremium zonder fundament afstoten en doodleuk met andere projectjes door gaan. Hoe dik is die plank bij dit bestuur?’

Van de Ven werd vorig jaar door het bestuur afgewezen voor de functie van voorzitter van de Onderwijscoöperatie.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 27 maart 2018

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (7e herziene uitgave september 2018)