Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » OM vindt ‘hardhandige’ adjunct niet schuldig

OM vindt ‘hardhandige’ adjunct niet schuldig

Zaak Anna van Rijn college geseponeerd
Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht vindt de adjunct-directeur die recent een leerling na herhaaldelijke waarschuwingen in de kraag vatte en uit de klas zette niet schuldig aan mishandeling. Het OM heeft de zaak daarom geseponeerd: de adjunctdirecteur wordt niet vervolgd.
Nadat de partner van de moeder hiervan aangifte deed, werd de adjunct-directeur door de politie op school opgepakt en zat hij enkele uren in een cel. Het OM is van mening dat de adjunctdirecteur niet aangehouden had mogen worden, omdat er geen sprake was van strafbare feiten. De korpsleiding van de politie in Utrecht heeft haar excuses aangeboden de aanhouding van de adjunct-directeur. De bewuste leerling van het Nieuwegeinse Anna van Rijn College gaat naar een andere school. Minister Van Bijsterveldt vindt dat het duidelijk moet zijn dat de leerkracht de baas is in de klas: "Ouders en leerlingen moeten zich weer voegen naar het gezag van de leerkracht."

Gepubliceerd op: 1 december 2011
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)