Home » Artikelen » Noordelijke provincies willen taken schrappen om werkdruk te verminderen

Noordelijke provincies willen taken schrappen om werkdruk te verminderen

De werkdruk moet verminderd worden. Als er niet op korte termijn middelen bijkomen, dan moeten scholen taken laten vervallen. Dat schrijft het Platform van besturen voor Christelijk Basisonderwijs in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel aan minister Slob, de Tweede Kamer en de PO-Raad.

De Noordelijke provincies schrijven dat de toegezegde 270 miljoen voor salarissen en de 450 miljoen voor werkdrukvermindering bij lange na niet voldoende zijn. “Dat betekent dat de acties waarschijnlijk zullen doorgaan. Niet goed voor de kinderen, niet voor de ouders en zeker niet goed voor het totale onderwijs.”

De werkdruk wordt onder andere veroorzaakt door ‘regeldingen’, ‘het gedetailleerd bijhouden van zaken door leerkrachten’ en Passend onderwijs, aldus de provincies.

De besturen stellen in de brief dat als de extra middelen er niet komen, dat zij met leerkrachten, ouders en politiek om tafel willen om te bespreken welke taken de scholen kunnen afstoten om de werkdruk te verminderen.
 
Contact met de AVS over werkdruk
De AVS krijgt regelmatig brieven en telefoontjes van haar leden en organisaties uit het werkveld over dit onderwerp. AVS-voorzitter Petra van Haren: “Die inbreng wordt enorm op prijs gesteld. Blijf u dit vooral doen. De AVS probeert op alle manieren uw input mee te nemen.”

Downloads en links
Gepubliceerd op: 12 januari 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Schoolleidersagenda 2020/2021