Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Nog geen duidelijkheid over extra geld voor lerarensalarissen

Nog geen duidelijkheid over extra geld voor lerarensalarissen

Het is al weken in het nieuws: komt er wel of geen extra geld voor lerarensalarissen en zo ja, hoeveel? Eind augustus werd bekend dat er nog geen extra geld wordt uitgetrokken voor lerarensalarissen, maar wel een ‘substantieel bedrag’ op een later moment. Zolang de formatieonderhandelingen voortduren blijft er echter onduidelijkheid over het bedrag dat beschikbaar is voor hogere lerarensalarissen in het primair onderwijs.

Eind augustus werd bekend dat het demissionaire kabinet nog geen extra geld uittrekt voor lerarensalarissen, zoals de PvdA eerder eiste. PvdA-leider Lodewijk Asscher dreigde zelfs de PvdA uit het demissionaire kabinet terug te trekken. Premier Rutte gaf hem echter vorige week het vertrouwen dat het geld er komt. Asscher gaf vervolgens aan ermee te kunnen leven dat later een ‘substantieel bedrag’ voor leraren wordt uitgetrokken. Over de hoogte van het bedrag moet het demissionaire kabinet het echter nog eens worden met CDA, D66 en ChristenUnie, de partijen die met de VVD aan de formatietafel zitten. De onderhandelende partijen voor een regeerakkoord willen zelf de handen vrijhouden om afspraken te maken over hoe het geld wordt besteed en kunnen of willen nog geen toezeggingen doen over extra investeringen voor 2018.

PvdA-minister Jet Bussemaker van OCW gaf onlangs aan dat zij het niet terecht vindt dat haar partijgenoot vicepremier Asscher heeft gedreigd om uit het kabinet te stappen als de lerarensalarissen in het primair onderwijs niet zouden worden verhoogd. Bussemaker gaf in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen aan: "Ik dacht: het helpt niet. De constructieve houding die we altijd gehad hebben, waarmee we oplossingen vonden, laten we nou zorgen dat we dat aan het eind ook doen."

Nog weer eerder meldden de media dat er sprake was van een extra bedrag van 270 miljoen per jaar, waarmee een salarisverhoging van ruim 2 procent mogelijk is. Het PO-front heeft toen al laten weten dat dit veel te weinig is en dat zij daarom nieuwe acties overweegt.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 5 september 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2017)