Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Nieuw expertisecentrum voor speciaal onderwijs en revalidatie

Nieuw expertisecentrum voor speciaal onderwijs en revalidatie

De Mytylschool Amsterdam, de Noteboomschool en Reade Revalidatie vormen sinds kort een nieuw expertisecentrum voor speciaal onderwijs en revalidatie in Amsterdam. Een concept waarbij openbaar speciaal onderwijs en medisch specialistische revalidatie integraal plaatsvinden onder één dak.

Hiervoor is een nieuwe locatie gebouwd in Amsterdam Zuidoost. De nieuwbouw krijgt de naam ‘Drostenburg’ en is voorzien van verschillende mogelijkheden voor behandeling en onderzoek. In het gebouw is ook ruimte gemaakt voor een zwembad en een looplaboratorium.
Stichting Orion - waarvan de Mytylschool Amsterdam en de Noteboomschool onderdeel zijn - en Reade bieden in Drostenburg samen speciaal onderwijs en revalidatie aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een lichamelijke of een meervoudige handicap en/of met een chronische ziekte. Door deze samenwerking kunnen de revalidatiebehandelingen in het dagprogramma van de leerling worden opgenomen. De leerlingen (en hun ouders of verzorgers) worden hierdoor zo min mogelijk belast, omdat onderwijs en zorg op elkaar zijn afgestemd. Ook zijn twee gespecialiseerde kinderbehandelteams in de nieuwbouw gevestigd.
Stichting Orion werkt al geruime tijd succesvol samen met Reade op verschillende locaties in Amsterdam. De ambitie is om meer samenwerkingspartners rondom de doelgroep op de locatie Drostenburg samen te brengen.

Meer informatie: www.orion.nl, www.reade.nl, www.drostenburg.nl

Gepubliceerd op: 9 april 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders