Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Nieuwe site mijnkindonline.nl

Nieuwe site mijnkindonline.nl

Uit onderzoek blijkt dat er bij leraren in het primair onderwijs grote behoefte is aan meer inhoudelijke ondersteuning bij de begeleiding van hun leerlingen op internet. In de praktijk blijkt dat leerkrachten die met internet in de klas werken, vaak voor vragen komen te staan die zich moeilijk laten beantwoorden met het reeds bestaande materiaal. Soms is informatie sterk versnipperd en moeilijk te vinden.

Op de nieuwe site www.mijnleerlingonline.nl vinden leerkrachten en ouders veel praktische informatie en voorbeelden over kinderen en internet. Van veiligheidskwesties tot media-educatie en van lessuggesties tot digitaal pesten. En ook tips voor een perfecte ouderavond over internet en informatie over cursussen en boeken.

Leerkrachten kunnen Mijn Leerling Online als een praktische handreiking gebruiken voor de begeleiding en opvoeding van leerlingen in het gebruik van internet. Bij `internetveiligheid´ gaat het niet alleen om virussen en pornografie, maar ook om pesten een sociale contacten.

Mijnleerlingonline.nl is een website van Planet Internet, gemaakt in opdracht van KPN. De site is tot stand gekomen in samenwerking met KPC Groep en basisschool De Rietakker in De Bilt.

www.mijnkindonline.nl/

 

Gepubliceerd op: 17 november 2004
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders