Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Nieuwe serie Lang Leve de Muziek Show
Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor 12 maart

Nieuwe serie Lang Leve de Muziek Show

Dit najaar komen er nieuwe afleveringen van het tv-programma Lang Leve de Muziek Show. Dat maakten AVROTROS en Stichting Méér Muziek in de Klas bekend. Schoolklassen (groepen 6 en 7) die met elkaar de strijd willen aangaan, kunnen zich tot en met 12 maart inschrijven voor de audities. Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, hoopt dat veel scholen zich inschrijven.

Klassen kunnen meedoen door vóór 12 maart een video in te sturen voor de audities. Uiteindelijk treden twaalf klassen - uit iedere provincie één - op in de grootste schoolband van Nederland voor onder andere eregast Koningin Máxima op het Kerst Muziekgala 2018, waarbij elke klas begeleid wordt door een vakleerkracht muziek. Maar ook als een klas niet wordt uitgenodigd voor de audities krijgt het hele leerkrachtenteam een gratis workshop op een moment naar keuze. Als een klas wél door is krijgt deze tien uur muzikale coaching.

Stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving
Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas. Ze werkt hiervoor nauw samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange en directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes.

 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 22 februari 2018

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)