Home » Artikelen » Nieuwe publicatie van de AVS: Het personeelsdossier, een goed begin is het halve werk

Nieuwe publicatie van de AVS: Het personeelsdossier, een goed begin is het halve werk

Mensen zijn het krachtigste kapitaal in schoolorganisaties, immers zonder leerlingen en leerkrachten is er geen school. Een belangrijk, noodzakelijk middel bij goed werkgeverschap is het personeelsdossier. Door de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) is het belang van een volledig personeelsdossier de komende jaren alleen maar groter.

Met deze publicatie wil de AVS leidinggevenden een handvat geven in het voeren van effectief personeelsbeleid met de daarbij behorende noodzakelijke dossiervorming. Zoals de titel van de publicatie aangeeft, ‘Het personeelsdossier, een goed begin is het halve werk’, is het een kwestie van beginnen en bijhouden op een planmatige manier. Uiteindelijk is het dossier geen doel op zich, maar wel een manier om inzicht te hebben in het functioneren en de noden van uw personeel. ‘Ken uw mensen’ is hierbij het leidend principe.

Een dossier is niet van de een op de andere dag georganiseerd. Ontwikkelen, veranderen en bijhouden kost tijd. Gun uzelf die tijd. Een goed begin is het halve werk. 

De tekst is samengesteld door Jan Stuijver, met advies en eindredactie van Winnie Lafeber.

De publicatie kost € 18,75 en u kunt dit boek bestellen via Edupub. U kunt betalen via Ideal, Creditcard of Paypal. Na ontvangst van de betaling ontvangt u per e-mail een factuur.

Bestel deze publicatie | Meer informatie

Gepubliceerd op: 5 november 2015

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)