Home » Artikelen » Nieuwe landelijke campagne ‘Heel Nederland Mediawijs!’

Nieuwe landelijke campagne ‘Heel Nederland Mediawijs!’

Het versnellen van mediawijsheid-initiatieven in Nederland. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘Het jaar 2020: Heel Nederland Mediawijs!’ Initiatiefnemer De Nationale Academie voor Media en Maatschappij heeft tien campagnedoelstellingen geformuleerd voor instellingen als scholen, jeugdzorginstanties, overheden en ouderorganisaties.
 
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is al jaren bezig om mensen te empoweren in hun gebruik van de media, die in deze wereld een steeds belangrijker plaats innemen. We zijn er in feite  afhankelijk van, zij bepalen ook ons wereldbeeld. Media bieden ons veel kansen, maar er zitten ook minder leuke kanten aan, zoals bij het verspreiden van nepnieuws, het digitale pesten en de sociale media stress die vaak ervaren wordt door de overload aan informatie, communicatie en entertainment.
 
De Academie heeft als richtlijn een strippenkaart van 10 campagnedoelstellingen geformuleerd en wil deze doelstellingen samen met elkaar bereiken vóór het jaar 2020.
 
De 10 campagnedoelstellingen:
1. Haal kennis in huis
2. Creëer je eigen gedragscode
3. Begin bij de allerjongsten
4. Geef je doelgroep een podium
5. Empower je doelgroep
6. Wees nieuwsgierig
7. Doe het niet alleen
8. Geef het goede voorbeeld
9. Wees voorbereid op morgen
10. Leef, lach, geniet en bewonder!

Gepubliceerd op: 30 maart 2017

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)