Home » Artikelen » Nieuwe impuls functiemix

Nieuwe impuls functiemix

De sociale partners, waaronder de AVS, en het ministerie van OCW ondersteunen scholen en schoolbesturen bij het gebruik van de functiemix in het personeelsbeleid. Daartoe hebben ze onder andere de brochure ‘Doorgroeimogelijkheden in het primair onderwijs’ gemaakt.

Om leerlingen optimale kansen te bieden, is het van belang dat leraren zich blijven ontwikkelen. Als leraren over verschillende specialismen of deskundigheden beschikken, nodigt dat uit om van elkaar te leren. Dat stimuleert de professionele ontwikkeling van leraren en draagt bij aan een lerende organisatie. De functiemix is een van de hulpmiddelen om deze ambitie dichterbij te brengen. Met de functiemix zorgt een schoolbestuur voor verschillende lerarenfuncties binnen een schoolteam.
 
De brochure ‘Doorgroeimogelijkheden in het primair onderwijs’ is bedoeld voor bestuurders, schoolleiders, HR-medewerkers, leraren en P(G)MR-leden in het primair onderwijs. Deze geeft hen nieuwe handvatten en illustreert de mogelijkheden van het gebruik van de functiemix. De brochure is een eerste stap in het ondersteuningstraject. Daarnaast ontwikkelen de sociale partners en OCW een praktijkgerichte aanpak in samenwerking met adviesbureaus Berenschot en Edunamics. Komend jaar krijgt dit een vervolg met onder andere praktische werkbijeenkomsten in verschillende regio’s. 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 11 december 2015
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag? De AVS Helpdesk staat voor je klaar!
Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@avs.nl. Voor acute zaken blijven de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30. Je kunt gewoon naar de AVS bellen en wordt dan doorverbonden met een adviseur die thuis werkt. Tel: 030-2361010

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)