Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Nederlandse juf Daisy nét niet beste leraar van de wereld

Nederlandse juf Daisy nét niet beste leraar van de wereld

Juf Daisy Mertens van basisschool De Vuurvogel in Helmond is net niet de beste leerkracht van de wereld geworden. De prijs ging naar wiskundeleraar Peter Tabichi uit Kenia, die op zondag 24 maart in Dubai de Global Teacher Prize uitgereikt kreeg uit handen van de bekende Australische acteur Hugh Jackman.

Juf Daisy uit Venray (31) was een van de tien finalisten. Ze werd gekozen uit meer dan 10.000 nominaties en inzendingen uit 179 landen van over de hele wereld.

1 miljoen dollar

De prijs is een bedrag van 1 miljoen dollar (880.000 euro). Daisy wilde dat geld besteden aan een bijzonder onderwijsproject. Samen met prinses Laurentien was ze bezig kinderen meer te betrekken bij het onderwijs.

Winnaar Tabichi is pater en geeft 80 procent van zijn inkomen uit aan goede doelen. Hij geeft les op een school in een van de armste gebieden in Kenia. Juf Daisy heeft in eerdere interviews aangegeven dat ze het geld ook liever in een ander land terecht zag komen, omdat het daar harder nodig is.

De Global Teacher Prize wordt georganiseerd door de Varkey Foundation, die zich wereldwijd inzet voor goed onderwijs. Het is de vijfde keer dat deze 'Nobelprijs voor de leraar’ is uitgereikt.
 
In 2016 was Daisy Mertens al eens de beste onderwijzer van Nederland in de categorie primair onderwijs. Ze is door een oud-docent van de pabo voorgedragen voor de wereldprijs. Op haar school zitten zo'n 440 leerlingen met dertig verschillende nationaliteiten. Veel leerlingen kampen met leer- en taalachterstanden en Mertens heeft na haar opleiding bewust gekozen voor zo'n school.

Een interview met Daisy Mertens en haar schoolleider verschijnt in Kader Primair 9 (mei).

Downloads en links
Gepubliceerd op: 25 maart 2019

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)