Home » Artikelen » Mexicaanse griep bereikt basisscholen

Mexicaanse griep bereikt basisscholen

Sluiting (nog) niet nodig
Op enkele basisscholen is de Mexicaanse griep opgedoken. De betreffende scholen reageerden daar verschillend op, variërend van afwachten tot het thuis houden van (besmette) leerlingen en het toedienen van virusremmers aan medeleerlingen. Dit gebeurt op advies van de GGD, die de regierol vervult.

Vooralsnog hoeft men nog niet over te gaan tot sluiting van scholen, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Wel is de kans op besmettingen groter na de zomervakantie.

Het RIVM acht het nog niet noodzakelijk om scholen te sluiten. Dat gebeurt pas als het aantal griepgevallen groter wordt. Sluiting kan dan helpen om de opmars van de griep te vertragen. Het RIVM gaat er vanuit dat de huidige fase van kracht blijft tot alle scholen met zomervakantie gaan. Als iedereen terugkomt uit verre en minder verre oorden kan er volgens het instituut sprake zijn van meerdere griepgevallen. De `grote golf´ wordt dan ook verwacht in het najaar. De GGD raadt aan om alert te zijn op griepverschijnselen. Ook extra hygiëne - zoals regelmatig handen wassen en een wegwerpzakdoekje voor de mond houden bij hoesten of niezen - is geen overbodige luxe.

Kijk voor meer informatie en advies op http://www.rivm.nl/ (zie Veelgestelde vragen - Vragen over werken/school) of http://www.minvws.nl/. Ofraadpleeg de lokale GGD-instantie.

Gepubliceerd op: 25 juni 2009
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Salaristabellen CAO-PO 2019-2020