Home » Artikelen » Meer subsidie voor hij-instromers

Meer subsidie voor hij-instromers

Er is meer subsidie beschikbaar om mannen voor de klas te krijgen. Door een combinatie van twee regelingen gaat het nu in totaal om 26.000 euro per hij-instromer.

Om meer mannen voor de klas te krijgen ontwikkelde het Arbeidsmarktplatform PO eerder al de subsidieregeling Hij-instroom van 7.000 euro per mannelijke zij-instromer. Deze financiële tegemoetkoming voor de werving en selectie, opleidings- en begeleidingskosten van (hoger opgeleide) instromende mannen, moet zorgen voor een meer evenwichtige samenstelling van personeel in het basisonderwijs. Het ministerie van OCW heeft nu de bestaande zij-instroomregeling uitgebreid naar het primair onderwijs. Daarmee investeert het ministerie 19.000 euro per zij- of hij-instromer.

Het Arbeidsmarktplatform PO heeft een pool samengesteld voor mannen die potentieel geschikt zijn en geïnteresseerd in het leraarsvak. Deze is door schoolbesturen te raadplegen via hij-instromers.nl.
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 12 maart 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

ABC van de CAO PO 2019-2020