Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Meerderheid AVS-leden stemt in met onderhandelaarsakkoord, maar wil toch staken op 30 en 31 januari

Meerderheid AVS-leden stemt in met onderhandelaarsakkoord, maar wil toch staken op 30 en 31 januari

Uit een peiling van de AVS blijkt dat 89% van de leden instemt met het cao onderhandelaarsakkoord dat vorige week werd gesloten. Het akkoord werd direct na het bereiken van een akkoord door zowel bestuur als de ledenraad positief advies voorgelegd aan de leden. Nu ook zij positief stemmen blijft de AVS, samen met de andere bonden en de PO Raad die ook hun leden peilen, toewerken naar een definitieve CAO 2019-2020. Begin januari hoopt de AVS het traject af te ronden.
 
Toch roept de AVS de schoolleiders van Nederland op om op 30 en 31 januari te staken. Omdat het afsluiten van een cao met nieuwe salarisschalen en functiebeschrijvingen voor de AVS en haar leden topprioriteit had, wilde de vereniging dat eerst afwachten. Uit een peiling over de onderwijsstaking op 30 en 31 januari blijkt echter dat 77% van onze leden nog altijd bereid is tot actie. 62% ziet nog steeds reden tot staken, voornamelijk om de loonkloof tussen het primair en voortgezet onderwijs te dichten en het carrièreperspectief van schoolleiders te vergroten. Een meerderheid van de scholen geeft aan daadwerkelijk zijn deuren te sluiten op 30 en 31 januari.
 
Op basis van de ledenpeiling en om aansluiting te houden bij de andere bonden, roept ook de AVS op tot staken op 30 en 31 januari. Op deze manier blijven wij met de andere onderwijsbonden een sterk front vormen in de zoektocht naar meer structurele investeringen, waarbij voor de AVS het specifiek belang van schoolleiders wordt beoogd.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 18 december 2019
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid
De Helpdesk van de AVS is op de volgende dagen en tijdstippen bereikbaar voor leden:

Maandag:
13.00 - 16.30 uur.
Dinsdag tot en met vrijdag:
9.30 - 12.30 uur en 13.00 - 16.30 uur.

Telefoon: 030-2361010 of helpdesk@avs.nl

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2019)