Home » Artikelen » Meer budget Erasmus+ voor po en vo
Internationalisering

Meer budget Erasmus+ voor po en vo

Het budget voor Erasmus+ is voor 2018 met 15 procent gestegen. In totaal is er in Nederland € 55,6 miljoen beschikbaar. Daarvan is €10,7 miljoen bestemd voor po en vo. Dat is ruim 37 procent meer dan in 2017.

Scholen voor primair en voortgezet onderwijs kunnen via Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport, subsidie aanvragen voor mobiliteitsprojecten voor hun personeel (Key Action 1) en voor samenwerkings- en uitwisselingsprojecten met buitenlandse scholen (Key Action 2). De verhoging van het budget voor 2018 betekent een grotere slagingskans voor alle aanvragen die aan de voorwaarden voldoen.
Alleen de school (of het bestuur) kan een subsidieaanvraag doen; individuele aanvragen van leraren zijn niet mogelijk.


IPV-subsidieregeling mobiliteit loopt af
Na dit schooljaar is het binnen de IPV-regeling helaas niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen binnen het onderdeel mobiliteit. Scholen of besturen die vanaf 2018 subsidie aan willen vragen voor nascholing van personeel in een ander land en/of voor leerlingenuitwisselingen/partnerschappen met scholen in andere landen, kunnen dan gebruik maken van Erasmus+.

Op 13 december aanstaande is er een webinar en op 17 januari 2018 een informatiebijeenkomst. Meer informatie, voorwaarden, aanvraagtermijnen en aanmelden:
www.nuffic.nl
www.erasmusplus.nl
www.internationalisering.nl

Gepubliceerd op: 24 november 2017
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag? De AVS Helpdesk staat voor je klaar!
Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@avs.nl. Voor acute zaken blijven de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30. Je kunt gewoon naar de AVS bellen en wordt dan doorverbonden met een adviseur die thuis werkt. Tel: 030-2361010

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

De jaartaak in het primair onderwijs (Nieuwe versie juni 2019)