Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Mediaopvoeding krijgt leerstoel

Mediaopvoeding krijgt leerstoel

Uniek in Europa
Peter Nikken, specialist op het gebied van jeugd, media en opvoeding is met ingang van 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar Mediaopvoeding aan de Faculteit der Historische Kunstwetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is ingesteld om de kennis over de rol van ouders bij het mediagebruik van hun kinderen te vergroten.

Kinderen groeien op in een `gemedialiseerde´ samenleving, voor hen is het heel gewoon. Maar ouders en opvoeders zien zich hierdoor geconfronteerd met vragen en onzekerheden. Wat moeten zij bijvoorbeeld denken van de effecten van die media op hun kinderen en in hoeverre kunnen en moeten zij daarmee rekening houden in de opvoeding? De vierjarige leerstoel Mediaopvoeding dient hierin verandering te brengen. De leerstoel is uniek in Europa en moet het belang van mediaopvoeding onder de aandacht brengen. Prof. dr. Peter Nikken is psycholoog en verbonden aan het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Hij promoveerde op een proefschrift over de kwaliteitseisen voor kindertelevisieprogramma´s en schreef populaire en wetenschappelijke publicaties over de Kijkwijzer, mediaopvoeding, seksualisering, videogames, Sesamstraat en reclame. Het instellen van de leerstoel is een initiatief van onder meer het NJi en de Stichting Mijn Kind Online.

Gepubliceerd op: 17 februari 2011
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)