Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » MediaMosa Stimuleringsregeling voor onderwijs en onderzoek

MediaMosa Stimuleringsregeling voor onderwijs en onderzoek

Het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma biedt de bij SURFnet aangesloten instellingen en scholen voor po, vo en mbo de MediaMosa Stimuleringsregeling 2011 aan. Hiermee kunnen onderwijs- en onderzoeksinstellingen kleinschalige projecten uitvoeren om MediaMosa - open source software - binnen de instelling in te zetten.

Met deze open source software kan een mediamanagement- en distributieplatform worden ingericht. Hiermee wil het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma (inter)nationale kennisdeling stimuleren en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van andere multimediatoepassingen. Met MediaMosa is het mogelijk om videomateriaal eenvoudig te indexeren, op te slaan, te beheren en af te spelen. Daarbij zijn koppelingen te maken met al bestaande applicaties, zodat bijvoorbeeld streaming video wordt geïntegreerd in de eigen website, intranet, mobiele apparaten of een samenwerkingsomgeving. Ook de ontwikkeling van koppelingen met elektronische leeromgevingen behoort tot de mogelijkheden. Verder biedt MediaMosa toepassingen om online video van hoge kwaliteit te integreren in de lessen. Het vormt de basis van tal van videodiensten, zoals Teleblik, Leraar24 en SURFmedia.

Instellingen kunnen hun aanvraag voor de MediaMosa Stimuleringsregeling tot en met 16 mei 2011 indienen. De stimuleringsregeling bestaat uit een financiële bijdrage. De looptijd van projecten is van 15 juni tot uiterlijk 25 november 2011. 

 

Gepubliceerd op: 7 april 2011
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)