Foutmelding

  • Warning: array_flip(): Can only flip STRING and INTEGER values! in DrupalDefaultEntityController->load() (regel 175 van /var/www/vhosts/nieuwavs.nl/httpdocs/includes/entity.inc).
  • Warning: array_flip(): Can only flip STRING and INTEGER values! in DrupalDefaultEntityController->cacheGet() (regel 388 van /var/www/vhosts/nieuwavs.nl/httpdocs/includes/entity.inc).
Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Vereniging » Helpdesk » Veel gestelde vragen » Levensloopregeling - wat houdt het in?


Veel gestelde vragen - Levensloopregeling - wat houdt het in?

Auteur: AVS Helpdesk

Op 5 juli 2005 is er een Pensioenakkoord gesloten, ook wel VPL-akkoord genoemd. VPL staat voor VUT, Prepensioen en Levensloop. Vanaf 1 januari 2006 geldt er een nieuwe pensioenregeling, is de FPU afgeschaft en kunnen werknemers gebruik maken van de levensloopregeling. Alleen werknemers die geboren zijn vóór 1 januari 1950 en een doorlopend dienstverband hebben vanaf 1 april 1997 vallen onder het overgangsrecht VPL. Voor hen verandert alleen de spilleeftijd, die met twee of drie maanden wordt verlengd.Werknemers geboren op of na 1 januari 1950 en werknemers die geboren zijn vóór 1 januari 1950, maar geen doorlopend dienstverband hebben gehad vanaf 1 april 1997, hebben vanaf 1 januari 2006 recht op een verhoging van de eindejaarsuitkering van 0,8% voor de levensloop. Deze werkgeversbijdrage is pensioengevend. Dit is opgenomen in de CAO VO onder artikel 3.7 leden 4 en 7.Alle werknemers in het voortgezet onderwijs, met uitzondering van degenen die vallen onder het VPL-overgangsrecht, hebben recht op deze werkgeversbijdrage. Deelname aan levensloop is niet verplicht.

Trefwoorden: Levensloop en FPU

Gepubliceerd op: 10 augustus 2009