Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Lesprogramma Fit & Vaardig wint eerste prijs op NRO-congres

Lesprogramma Fit & Vaardig wint eerste prijs op NRO-congres

Het lesprogramma Fit & Vaardig op school heeft op 1 november de eerste prijs gewonnen op het NRO-congres voor het verbinden van onderzoek met praktijk. Het programma, dat mede ontwikkeld is dat door Rijksuniversiteit Groningen en het ziekenhuis UMCG,  laat kinderen bewegend leren en sluit naadloos aan op de belevingswereld van kinderen.

Bewegen helpt leerlingen de lesstof beter in zich op te nemen, stellen de Rijksuniversiteit Groningen en het ziekenhuis UMCG. Fysiek actieve reken- en taallessen kunnen een effectieve manier zijn om schoolprestaties van kinderen te verbeteren. Bovendien dragen de lessen bij aan de dagelijkse hoeveelheid beweging die kinderen nodig hebben.

Het programma, dat ontwikkeld is voor leerlingen van groep 3 tot en met 7, sluit met spelelementen en een aansprekend karakter naadloos aan op de belevingswereld van kinderen, vermeldt de website fitenvaardigopschool.nl. Na twee jaar deelname aan Fit & Vaardig zou dit  vier maanden extra leerwinst opleveren voor de kinderen die met dit lesmateriaal werken. 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 9 november 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2018-2019) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)