Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Leraar van het Jaar verkiezing gaat door: op de NOT

Leraar van het Jaar verkiezing gaat door: op de NOT

Op de dag van de Leraar, 5 oktober, maken de Jaarbeurs en de voormalig Leraren van het Jaar bekend dat ze samen de Leraar van het Jaarverkiezing gaan organiseren. Op zaterdag 26 januari worden de nieuwe leraren van het jaar bekendgemaakt op de NOT 2019.

De verkiezing is jarenlang georganiseerd door de Onderwijscoöperatie, maar deze organisatie wordt per 1 januari opgeheven. Andrew Niemeijer, voorzitter van de Leraren van het Jaar en Leraar van het Jaar VO 2009, laat weten: “De aankondiging om te stoppen kwam op een moment dat leraren net waren genomineerd. Tegelijkertijd hoorden ze dat de verkiezing niet zou doorgaan. Dat is een onmogelijke boodschap. Zo’n verkiezing is een uitstekende manier om te laten zien met hoeveel passie wij ons werk doen. Dat konden we dus niet laten gebeuren.”

Nu de verkiezing doorgaat, zijn ook de genomineerden bekend. Uit bijna 800 aanmeldingen zijn er 33 genomineerden die doorgaan naar de volgende ronde. Uiteindelijk blijven er per sector drie finalisten over.

De Leraar van het Jaar verkiezing is in 1999 in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan een positief imago van de leraar. Leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren kunnen elk jaar hun favoriete leraar of collega voordragen. De vier Leraren van het Jaar (po, so, vo en mbo) zijn dan een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Zij krijgen een podium om hun inspiratie en passie uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 5 oktober 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs, Middelbaar beroeps onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders