Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Leerling van school gestuurd vanwege meme-account op Instagram

Leerling van school gestuurd vanwege meme-account op Instagram

Het Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven heeft een 16-jarige leerling van school gestuurd naar aanleiding van een 'meme-account' op Instagram. Ook is een aantal leerlingen voor een dag geschorst. De school heeft aangifte gedaan.

Memes zijn bewerkte foto's of heel korte video's die vaak gaan over herkenbare situaties of grappen bevatten. Dit meme-account ging over schoolzaken zoals toetsen of huiswerk. Op het account werden ook sommige medewerkers van de school belachelijk gemaakt. Die memes zijn inmiddels verwijderd.
“Wij hebben geconstateerd dat een aantal collega's last had van die memes", vertelt rector Wiel Sporken. "Als het leuk blijft, is het prima, maar het moet niet te gek worden. Daarom hebben we besloten om in te grijpen."
AVS-voorzitter Petra van Haren reageerde op 30 november in RTL Nieuws op het online pesten van vo-docenten: “Er wordt misschien niet méér gepest dan voorheen, maar het gebeurt wel steeds meer online. Sociale media maken het zichtbaarder.”

De school in Eindhoven is niet de enige waarover zo'n account is gemaakt. Op Instagram zijn zeker honderd van zulke meme-accounts te vinden, blijkt uit een zoektocht van NOS Stories. Voor zo'n meme-account halen leerlingen soms foto's van internet en bedenken daar een tekst bij, maar er zijn ook gevallen waarbij stiekem een foto in de klas wordt gemaakt.

 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 1 december 2018

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)