Home » Artikelen » Leerkrachten De Fontein winnen Onderwijs Pioniers Trofee

Leerkrachten De Fontein winnen Onderwijs Pioniers Trofee

Leerkrachten Lydia Vonk en Joyce van der Hoorn van basisschool De Fontein uit Alphen aan den Rijn hebben de Onderwijs Pioniers Trofee 2013 gewonnen voor het bedenken van een database met themafilmpjes van leerkrachten voor leerlingen.

Het project ‘Zoek het uit!’ bestaat uit verschillende thema- en instructiefilms waarin de expertise van een leerkracht op een specifiek gebied centraal staat. De filmpjes vormen de opening van een les en gaan bijvoorbeeld over natuur, over muziek of over het verbouwen van een huis. Het onderwijsteam maakt de filmpjes zelf en een leerkracht heeft steeds de hoofdrol. Juist dat hun eigen leerkrachten de hoofdrol spelen boeit de leerlingen extra en verhoogt hun betrokkenheid bij een onderwerp. De winnaars ontvingen naast de trofee ook een cheque van 500 euro en een masterclass, aangeboden door Nyenrode Business University. Twintig basisscholen waren genomineerd voor hun innovatieve ideeën om het onderwijs te verbeteren.

Meer informatie: www.onderwijspioniers.nl

Gepubliceerd op: 12 juni 2013
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)