Home » Artikelen » Leden PO-Raad stemmen voor onderhandelaarsakkoord CAO PO

Leden PO-Raad stemmen voor onderhandelaarsakkoord CAO PO

De leden van de PO-Raad hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord over de CAO PO 2014. Zo’n 60 procent van de leden stemde en 90 procent daarvan was een ‘ja’, meldt de raad. “We zijn blij met deze uitslag. De meeste leden zien het onderhandelaarsakkoord als een stap vooruit”, aldus Simone Walvisch, vicevoorzitter van de PO-Raad.
 
De sectorraad ziet het nu bereikte akkoord als een eerste stap in de richting van een modernere cao voor het primair onderwijs.
Leden van de PO-Raad, besturen in het primair onderwijs, variëren sterk in grootte: van een organisatie die bestaat uit één school met honderd leerlingen tot organisaties van tientallen scholen, duizenden leerlingen en honderden medewerkers. De grootte van de organisatie is van invloed op de zwaarte van de stem die het bestuur uitbrengt. Van het aantal gewogen stemmen is 76 procent uitgebracht, waarvan 91 procent positief.
Een aantal leden gaf aan de afspraken in de nieuwe cao nog steeds erg gedetailleerd te vinden, waardoor zij nog steeds niet de noodzakelijke flexibiliteit krijgen om school- of regio-specifiek maatwerk te leveren. De een gaf dit mee als aandachtspunt voor komende onderhandelingen, voor de ander was het een reden om ‘nee’ te stemmen.

Of het onderhandelaarsakkoord wordt omgezet in een definitief akkoord is 26 september duidelijk. Dan maken de vakbonden, waaronder de AVS, de uitslag van hun ledenraadpleging bekend. AVS-leden kunnen nog tot en met 24 september stemmen over het onderhandelaarsakkoord via www.avs.nl/ledenraadplegingcao

Gepubliceerd op: 19 september 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)