Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Landelijke voorleesactie op Dag van de Duurzaamheid

Landelijke voorleesactie op Dag van de Duurzaamheid

Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, worden in Nederland tienduizenden kinderen voorgelezen uit het boek 'De Kracht van Nieuwe Energie', dat door pabo-studenten is geschreven. Burgemeester Femke Halsema trapt de landelijke Voorleesactie af in Theater De Krakeling in Amsterdam.

Alle voorleesverhalen, voor groep 1 tot en met 8, zijn geschreven door pabo-studenten; kinderen uit heel Nederland maakten voor het boek de illustraties. Het is een voorlees- en lesboek ineen, waarin 18 verhalen zijn gebundeld.

Bij de opening gaan meteoroloog Helga Van Leur en DJ Gregor Salto in gesprek met kinderen. Ook duurzame experts van Eneco, de Energiecommissie, Lidl en KPMG gaan met hen in gesprek.

Duurzame docent
‘Duurzame docenten’ (po, vo, mbo en ho) konden meedingen naar de titel ‘Duurzame Docent 2018’ en hun verhaal delen op duurzamedocent.nl. Op 10 oktober is de prijsuitreiking. Docenten ontvangen een geldbedrag dat ze in overleg kunnen besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs.
 
Initiatiefnemers
De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Duurzame PABO, Urgenda en DuurzaamDoor en is mede mogelijk gemaakt door KPMG, Eneco, Lidl en Enexis.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 9 oktober 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Speciaal onderwijs, Voortgezet onderwijs, Middelbaar beroeps onderwijs

 

Deel dit artikel

Jaargids PO (2019-2020) (Met agenda en professionaliseringsaanbod)