Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Laatste subsidies beschikbaar voor gezond en duurzaam schoolgebouw

Laatste subsidies beschikbaar voor gezond en duurzaam schoolgebouw

Schoolbesturen die hun gebouwen willen verduurzamen kunnen tot en met 29 december 2017 subsidie aanvragen: er zijn nog enkele tientallen subsidies beschikbaar. Met de subsidie ontvangen schoolbesturen 50 procent van de kosten voor het inhuren van extern advies terug, tot een maximum van 3.500 euro. Bij de aanvraag geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

De subsidie maakt onderdeel uit van de Green Deal Scholen die besturen en gemeenten op weg helpt met praktische informatie en stappenplannen. Doel is een gezond, duurzaam en ook betaalbaar schoolgebouw. Woordvoerder Wim Lengkeek van de Green Deal Scholen: “Als Green Deal Scholen bundelen we kennis, reiken we hulpmiddelen aan en brengen we partijen samen om van elkaar te leren. Zo staan op onze website tachtig praktijkvoorbeelden en diverse eenvoudige stappenplannen om direct aan de slag te gaan. Daarnaast helpen medewerkers van onze helpdesk scholen en gemeenten graag op weg bij het zetten van de juiste (vervolg)stappen.”

Over de subsidieregeling en Green Deal Scholen
De subsidieregeling is onderdeel van de Green Deal Scholen die bijdraagt aan duurzame groei zoals afgesproken in het Nationaal Energie Akkoord. De Green Deal Scholen is een samenwerking tussen vertegenwoordigers van het primair onderwijs, voorgezet onderwijs, gemeenten, huisvestingsdeskundigen en verschillende ministeries. De Green Deal Scholen wil schoolbesturen én gemeenten een helpende hand toesteken door kennis te bundelen en scholen op weg te helpen in de stappen die zij kunnen nemen. De Green Deal Scholen doet dit onafhankelijk en berekent hiervoor geen kosten. De Green Deal Scholen heeft een helpdesk om scholen op weg te helpen en biedt via haar kennisportal greendealscholen.nl onderzoeken, praktijkvoorbeelden en achtergrondinformatie aan.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 5 december 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (6e herziene uitgave september 2017)