Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Kinderombudsvrouw wil van kinderen weten wat zij belangrijk vinden
Kinderrechtentour 2018

Kinderombudsvrouw wil van kinderen weten wat zij belangrijk vinden

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wil van kinderen en jongeren in Nederland weten hoe het met ze gaat en wat zij belangrijk vinden. Daarom gaan ze met haar team begin oktober weer op Kinderrechtentour door Nederland. Om de mening van zoveel mogelijk kinderen en jongeren te horen, staat tot 21 oktober ook een online vragenlijst open.

De Kinderrechtentour vindt plaats van 1 tot en met 15 oktober 2018. Tijdens de tour reist de Kinderombudsvrouw door Nederland om te praten met kinderen en jongeren. Wat gaat er goed in hun leven, wat zijn hun zorgen, hoe zien zij hun toekomst en wat willen zij in Nederland veranderen als zij het voor het zeggen hebben?
Met de verhalen, ervaringen en meningen wil de Kinderombudsvrouw kinderen en jongeren een stem geven in haar werk en eventuele problemen aankaarten bij de verantwoordelijke partijen. De resultaten uit de vragenlijst en de gesprekken worden op 20 november, de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, gepresenteerd.
De Kinderombudsvrouw gaat elke twee jaar op Kinderrechtentour. De eerste vond plaats in 2016. Hieruit kwam onder andere naar voren dat kinderen en jongeren in Nederland echte aandacht willen en dat er iets wordt gedaan aan schoolstress.

Gepubliceerd op: 17 september 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Op naar een integrale aanpak (Ontschotting in het sociale domein)