Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Kinderen en Kamerleden lopen The Daily Mile rond Binnenhof

Kinderen en Kamerleden lopen The Daily Mile rond Binnenhof

Op woensdag 12 september om 13.00 uur liepen diverse kamerleden de zogenoemde Daily Mile. Hiermee werd ook de Sportieve Start van het Politieke Jaar aangegeven. Bij The Daily Mile lopen of rennen basisschoolkinderen iedere dag in een kwartier circa 1,6 kilometer (1 mile) ter bevordering van een gezonde schoolomgeving.
 
Bedenker van de Daily Mile is de Schotse schooldirecteur Elaine Wyllie. De Schotse overheid heeft dit inmiddels op iedere basisschool in Schotland ingevoerd. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) haalde dit fenomeen naar Nederland met als doel om deze activiteit, net als in Schotland, op iedere basisschool ingevoerd te krijgen. Een deel van het Nederlandse parlement staat hierachter. De resultaten in Schotland waren opmerkelijk. De kinderen werden niet alleen fitter, maar ook hun concentratieniveau, stemming en positieve gedrag ging erop vooruit.
 
De schaatser Erben Wennemars is in Nederland de aanjager en ambassadeur van het initiatief. Woensdag om 13.00 uur liep hij samen met kinderen en vier Kamerleden (Antje Diertens van D66, Rudmer Heerema van VVD, Lammert van Raan van PvdA en Michiel van Nispen van SP) The Daily Mile. Hiermee vragen zij op symbolische wijze aandacht voor het belang van gezonde voeding en beweging bij kinderen.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 11 september 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (7e herziene uitgave september 2018)