Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Kabinet bezuinigt fors op onderwijssectoren

Kabinet bezuinigt fors op onderwijssectoren

Het kabinet snijdt tientallen miljoenen in alle onderwijssectoren. Voor het po loopt de bezuiniging op tot structureel 61 miljoen euro. Bij het vo gaat het om structureel 47 miljoen. Dit blijkt uit de nota van wijziging op de begroting die 3 november naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De bezuiniging in alle onderwijssectoren (ook mbo, ho en wo) is het gevolg van opstapelende tekorten op de onderwijsbegroting. Voor 2018 wordt het gat op de begroting nog enigszins gedekt (6,7 miljoen bezuinigingen in po en 5,2 miljoen in vo), omdat het ministerie van Financien tijdelijk bijspringt. Daarna lopen de bezuinigingen hard op. In 2021 is het bezuinigingsbedrag opgelopen tot 61 miljoen voor het po en ruim 47 miljoen voor het vo. Volgens de nieuwe onderwijsminister Ingrid van Engelshoven moeten deze bedragen opgehoest worden door doelmatiger onderwijs.

De bezuiniging in het po overschaduwt de extra investeringen om de salarissen in het po te verhogen en de werkdruk te verlagen, waar het PO-front en PO in Actie om vragen. Zij hebben al nieuwe acties aangekondigd als minister Slob van Onderwijs niet voor 6 december toezegt 1,4 miljard euro uit te trekken voor de gevraagde eisen.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 7 november 2017

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Naar andere schooltijden, en dan? (Herziene versie september 2017)