Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Juridische vervolging schoolbesturen bij onzorgvuldig handelen met asbest

Juridische vervolging schoolbesturen bij onzorgvuldig handelen met asbest

Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu (IM) heeft eind juni in een brief aangegeven welke (juridische) vervolging mogelijk is voor schoolbesturen die onzorgvuldig handelen met asbest.

Vervolging kan op diverse juridische terreinen worden aangepakt, via privaatrecht, bestuursrecht en strafrecht. In zijn brief gaat Atsma ook verder in op de afdwingbaarheid van een asbestinventarisatie. Op dit moment bestaat er géén harde juridische verplichting om zo’n inventarisatie te laten plaatsvinden. Een schoolbestuur draagt wel de verantwoordelijkheid voor de leerkrachten die in een school werkzaam zijn en voor de leerlingen die aan hem of haar zijn toevertrouwd. De werkgever heeft ook een wettelijke zorgplicht voor zijn werknemers op dit terrein.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 13 augustus 2012
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

De AVS Helpdesk is bereikbaar op maandag van 11.00–12.30 uur en 13.00–17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en 13.00–17.00 uur. Via tel. 030-2361010 of helpdesk@avs.nl

Tijdens de zomervakantie is de helpdesk gesloten vanaf 26 juli t/m 10 augustus.

Verschenen in

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Integrale Kindcentra, handboek voor directeuren en bestuurders