Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » Jelmers Evers weer genomineerd voor Global Teacher Prize

Jelmers Evers weer genomineerd voor Global Teacher Prize

Jelmer Evers, leraar geschiedenis aan het UniC in Utrecht, is voor de tweede keer genomineerd voor de prestigieuze Global Teacher Prize, bedoel om onderwijsinnovatie te stimuleren.

De prijs van 1 miljoen dollar is ingesteld door de Varkey Foundation en  wordt  wel de Nobelprijs voor het Onderwijs genoemd. Evers is met zijn ideeën om het onderwijs van onderop - door leraren - te verbeteren een inspiratiebron voor veel vakgenoten. Hij schreef diverse publicaties over Flip the system, is medeauteur van het Alternatief I en II en medeontwerper van Samen Leren. Jelmers benadering van onderwijs leidt ertoe dat leerlingen zelf verantwoording dragen over hun opleiding en zorgt voor een persoonlijke leeromgeving. In zijn geschiedenislessen werkt hij met interdisciplinaire onderwerpen waarin leerlingen inhoud en vaardigheden over het onderwerp verwerven met uitdagingen uit het dagelijks leven, sociale media en gamificatie. Zijn examentools zijn gebruikt door duizenden leerlingen uit het hele land.

De top 50 van leraren op de shortlist is gekozen uit achtduizend nominaties en aanmeldingen uit 148 landen over de hele wereld. De leraren in de top 50 shortlist zijn inmiddels beoordeeld door een comité en de laatste tien kandidaten worden bekendgemaakt in februari 2016. De winnaar wordt in maart 2016 bekendgemaakt tijdens het Global Education and Skills Forum in Dubai.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 22 december 2015

Verschenen in

Doelgroep(en)

Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)