Home » Artikelen » Internetconsultatie vereenvoudiging bekostiging primair onderwijs verlengd
Open tot en met 29 april 2020

Internetconsultatie vereenvoudiging bekostiging primair onderwijs verlengd

Scholen voor het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs krijgen vanaf 1 januari 2023 één basisbedrag per leerling en school. Schoolbesturen kunnen dit geld naar eigen inzicht besteden. Ook wordt het volledige bedrag vanaf dat moment per kalenderjaar vastgesteld, zodat de volledige bekostiging op hetzelfde moment bekend is. Dit staat in het wetsvoorstel Vereenvoudiging bekostiging po. 

Het doel achter dit wetsvoorstel is om de bekostiging duidelijker, eenvoudiger en voorspelbaarder te maken. Met een rekenmodel kan het nieuwe basisbedrag per school en per schoolbestuur berekend worden.
Er wordt in het wetsvoorstel uitgegaan van een overgangsfase van 3 jaar.

Er is een internetconsultatie uitgezet. De AVS doet een zeer dringend beroep op schoolleiders om hier gebruik van te maken, omdat de bekostiging voor de toekomst van belang is. Deze internetconsultatie staat tot en met 29 april 2020 open (voorheen 15 april).

Geef je mening via https://www.internetconsultatie.nl//vereenvoudiging
Na deze consultatie gaat het wetsvoorstel naar de Tweede en Eerste Kamer. Als die akkoord gaan, gaat het voorstel op z’n vroegst op 1 januari 2023 in.

Er is een infographic gemaakt waarin de belangrijkste wijzigingen van het wetsvoorstel worden weergegeven. 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 30 maart 2020
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag? De AVS Helpdesk staat voor je klaar!
Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@avs.nl. Voor acute zaken blijven de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30. Je kunt gewoon naar de AVS bellen en wordt dan doorverbonden met een adviseur die thuis werkt. Tel: 030-2361010

Verschenen in

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Schoolleidersagenda 2020/2021