Home » Artikelen » Inschrijving TechniekTrofee en Inspiratieprijs gestart
Win 2500 euro met het beste idee of voorbeeld voor wetenschap- en techniekonderwijs

Inschrijving TechniekTrofee en Inspiratieprijs gestart

Vanaf 5 maart kunnen basisscholen in het hele land weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee 2018 of de Inspiratieprijs en 2.500 euro winnen. De inspiratieprijs gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs. De TechniekTrofee is voor de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in het lesprogramma heeft opgenomen. Inzenden kan vanaf nu tot en met 13 april via www.techniektalent.nu/techniektrofee.

De TechniekTrofee, die al sinds 2014 wordt uitgereikt, is een initiatief van TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds. Wetenschap & Techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Met de prijzen worden basisscholen die W&T in hun onderwijs (willen) verankeren, in het zonnetje gezet. Steeds meer basisscholen gaan er mee aan de slag.
Na het verlopen van de inzendtermijn buigt de jury zich over de inzendingen om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen. Daaruit selecteert de jury de winnaars van de TechniekTrofee en de Inspiratieprijs, die op 27 juni 2018 bekend worden gemaakt.
 
Inspirerende video’s
Ter gelegenheid van de vijfde editie van de TechniekTrofee zocht TechniekTalent.nu de winnaars van voorgaande jaren op. Hoe is het ze in de afgelopen jaren vergaan en wat heeft de TechniekTrofee hen gebracht? Zie hieronder de inspirerende video’s van basisscholen De Zwerm, Neptunus en St. Trudo.
 
Over TechniekTalent.nu
TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het doel van de stichting is jongeren enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doet de organisatie samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren.TechniekTalent.nu biedt scholen in het hele land kosteloos ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden.
 
Over Ir. W. Maas Geesteranus fonds
Het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds is opgericht ter nagedachtenis van Ir. W. Maas Geesteranus. Hij was directeur van Werkspoor en maakte zich hard voor jonge mensen die een technische opleiding volgden. Het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds draagt zijn gedachtegoed uit.

Downloads en links
Gepubliceerd op: 6 maart 2018

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)