Home » Artikelen » Hoe nu verder na de afgebroken cao-onderhandeling

Hoe nu verder na de afgebroken cao-onderhandeling

Vorige week zijn de cao-onderhandelingen voor het primair onderwijs onderbroken. Tot onze teleurstelling werden we het nog niet eens over een fatsoenlijk salaris voor schoolleiders. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om tot een eerlijk akkoord te komen, maar helaas was het gat tussen loonbod en looneis te groot om tot overeenstemming te komen. Samen met haar leden bekijkt de AVS de komende weken welke stappen nodig zijn.

Met nieuwe functiebeschrijvingen en nieuwe A- en D-schalen met nieuwe salaristabellen zijn er zeker stappen gemaakt in de goede richting. Ook waren er verbeteringen voor het salaris van schoolleiders (en leerkrachten en onderwijsondersteuners), maar dat was echt onvoldoende. Als we kijken naar wat onze leden van ons hebben gevraagd, is er meer nodig. Alleen door een eerlijk salaris te realiseren, kunnen we als sector het schoolleiderstekort - procentueel nog groter dan het lerarentekort - aanpakken en doen we recht aan de toenemende taken en verantwoordelijkheden van schoolleiders.

Opnieuw acties
De AVS kreeg deze week vanuit haar leden, naast wat kritische vragen, steunende en begripvolle reacties. Na de zomer peilen we wederom de mening van onze leden om hen goed te vertegenwoordigen en de juiste keuzes te maken als het gaat om actievoeren.

Gepubliceerd op: 4 juli 2019
Neem contact op met de AVS Helpdesk

Vermeld altijd uw lidmaatschapsnummer als u contact opneemt met de Helpdesk.

Leden van de AVS kunnen de Helpdesk bellen met uiteenlopende vragen over vakgerelateerde zaken. Iedere maand wordt één vraag beantwoord in Kader Primair.

Bereikbaarheid

Heb je een vraag? De AVS Helpdesk staat voor je klaar!
Je kunt het beste een mail sturen naar helpdesk@avs.nl. Voor acute zaken blijven de adviseurs van de helpdesk de komende tijd op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.30 tot 16.30. Je kunt gewoon naar de AVS bellen en wordt dan doorverbonden met een adviseur die thuis werkt. Tel: 030-2361010

Doelgroep(en)

Primair onderwijs

 

Deel dit artikel

Goed onderwijs, goede MR (8e herziene uitgave september 2019)