Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Artikelen » ​Handreikingen goede medezeggenschap gelanceerd op WMS-congres

​Handreikingen goede medezeggenschap gelanceerd op WMS-congres

Het project Versterking Medezeggenschap, waar de AVS en andere organisaties aan deelnemen, heeft op het WMS-congres op 12 november in Ede het advies ‘goede medezeggenschap’ en een aantal handreikingen gelanceerd. Met deze officiele kick-off zijn deze documenten nu digitaal beschikbaar.

 Met het advies ‘goede medezeggenschap’ vragen de dragende organisaties van leerlingen, ouders werknemers en schoolleiders en bestuurders aandacht voor het gezamenlijke belang van medezeggenschap in onze sector. Dit advies vult de wetten en reglementen aan met een stelsel van adviezen voor de praktische uitvoering van de ‘kleine lettertjes’, met oog voor ieders belangen, op weg naar de beste oplossingen voor de problemen waar we ons dagelijks voor zien gesteld. Er is speciaal een verkorte versie gemaakt om het advies in het onderwijs verder onder de aandacht te brengen.

De handreikingen vormen een aantal praktische adviezen voor leden van medezeggenschapsraden en hun overlegpartners. De samenwerkende onderwijsorganisaties willen hiermee de deelnemers aan medezeggenschap op weg helpen en handvatten bieden voor de dagelijkse praktijk. De handreikingen zijn een uitwerking van het in april 2014 verschenen Advies goede medezeggenschap.

Ook is er een infographic gemaakt, van 7 thema’s en 21 zogenaamde ‘gedragsankers’ van het advies, waar direct doorgeklikt kan worden naar de site van www.infowms.nl. De ‘banner’ geeft achtergrondinformatie en een overzicht van hoe medezeggenschap is georganiseerd. Een uitleg van het project is ook te vinden via youtube.
 

Downloads en links
Gepubliceerd op: 12 november 2014
Let op!
Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Thema's

Doelgroep(en)

Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

 

Deel dit artikel

Zicht op pensioen (Herziene versie maart 2018)